Minäkin ajattelin ennen näin. Se ei kuitenkaan ole niin mustavalkoista kuin luulisi.

Jotkut rakastuvat toiseen ja pettävät, siinä on kyse uuden suhteen luomisesta ja lopulta vanhasta lähtemisestä.

Sitten on meitä, joille ei yksi riitä.
On se oma rakas, turvallinen mussukka jonka kanssa eletään vuodesta toiseen.
Hoidetaan kotia ja lapsia, panostetaan yhteiseen tulevaisuuteen. Täydellistä, liiankin. Jopa tylsää vähitellen.

Kipinää alkaa kaivata ja kun sitä ei oman rakkaan kanssa onnistu uudelleen sytyttämään (vaikka kaikki naistenlehtien vinkit kävisi läpi).
Sitten yhtäkkiä jostain tulee tilaisuus, kokea jotain muuta.
Se on jännittävää, hävettävän ihanaa. Tulee syyllisyys, morkkis. Pää täyttyy ajatuksista, mitä jos kultani tietäisi? Hän loukkaantuisi, häntä sattuisi. Siksi moni ei kerro.

Minä kerroin ennen pienetkin kännimokat, suudelmat toisten naisten tai miesten kanssa, jopa sen viattomimmankin flirtin. Mies loukkaantui, kerta toisensa jälkeen. Ketä se hyödytti? Ei ketään.

Nyt hän ei tiedä, aavistaa (toisinaan vilkuilee kännykkäni läpi), mutta asiasta ei enää puhuta.
Hän tietää, että minua ei voi kahlita ja omistaa 100%. Hän kuitenkin tietää, että minä en lähde mihinkään. Olen sitoutunut tähän, hoitamaan häntä ja kotia ja lapsia. Aina.
Koska hän on se, kenen kanssa haluan elämäni jakaa. Hän on se, jonka kanssa laitamme oman talon johonkin päin maailmaa, kasvatamme luontoa ympärillämme ja rakastamme jokaista päivää.

En usko koskaan pystyväni harrastamaan seksiä jonkun muun kanssa kuin mieheni tai entisen heilani. Seksi kun ei ole se, mitä kaipaan.
Kaipaan romantiikkaa, jännitystä, sitä että olen jollekin jotain uutta ja hän on minulle uutta. Kaipaan ihmistä, joka on terve.

Sitten takaisin aiheeseen.
Rakastava satuttaa, tulee riitoja, tunteet ja vanhat kaunat pulppuavat pintaan. Suusta pääsee sammakoita.
Jotkut jopa käyvät fyysisesti käsiksi. VAIKKA RAKASTAVAT. Miksi siis, toisen luottamuksen pettäminen olisi eriasia? Miksi silloin se rakkaus johonkin katoaisi? Ei se katoa, ainakaan aina.

Pettäminen on muutakin kuin seksiä, se on kaikkea, mitä kumppani ei hyväksy. Niitä asioita, jotka on yhteisessä ymmärryksessä rajattu suhteen ulkopuolelle.

Pettäminen voi olla vaikkapa jonkun ostoksen tekeminen toisen selän takana. Tai jos avaudut yhteisistä asioistanne kolmannelle osapuolelle, silloinkin luottamus petetään.
Sitä on pettäminen.